Bistro De Meet in de Sportstek heeft zijn herstart niet gemist. Dat blijkt uit de talrijke positieve reacties die een hart onder de riem zijn voor uitbaters Alex Skiba en Kristina Tuchto. De Gazet ging langs en zag dat het goed was…
Een dag na de inauguratie van de 47ste president van Amerika ben ik samen met mijn vrouw Greet te gast voor een heerlijke maaltijd. We worden verwelkomd door Kevin Bosman, de gedreven zaalmeester en het uithangbord van De Meet. Het aanstekelijke enthousiasme van Kevin met een lach en een zwans, zorgt voor een fijne vibe.
Verse seizoeningrediënten
Alex en Kristina hebben bakken ervaring in de horeca, ze baten al vijf jaar met succes Bistro De Route uit in Sint-Gillis-Waas. De beproefde formule aldaar vormt ook de basis voor het aanbod in De Meet: een klassieke keuken met seizoeningrediënten met louter volwaardige, verse producten. De kaart is ruim, zoveel lekkers doet watertanden zoals onder meer ‘Skrei met jonge wortel, spinazie, aardappelpuree en graanmosterdsaus’ of ‘Tournedos met seizoengroenten en bordelaise.’
We gaan alle twee voor de ‘Varkenswangetjes op grootmoeders wijze’ geserveerd met knapperige frietjes. We krijgen ruime porties geserveerd met zilveruitjes en champignons in een zoete saus: om duimen en vingers af te likken. Greet gaat voor een crodino met schweppes, ik opteer voor een glas witte Talva wijn uit Spanje, een blend van Chardonnay, Sauvignon, Tempranilo en Grenache gerijpt in eiken vaten. De wijn is een aangename combinatie tussen de fruitige zoetigheid van peren en rijpe groene pruimen. Als dessert kiezen we voor een zalige cheesecake.
Congratulations
De sfeer in De Meet is als vanouds: gezelligheid troef, iedereen voelt er zich thuis. Tijdens ons bezoek klinkt opeens ‘Congratulations’ van Cliff Richard door de boxen, het moment om een jarige met ‘vuurwerk’ en een lekker dessert te verwennen.
Vanaf onze plaats kijken we naar een volleybaltraining, wat verderop zien we jongens en meisjes klauteren op de klimmuur. De combinatie van restaurant en sportgebeuren is altijd al een extra troef geweest en dat is nog steeds het geval. Voor de volledigheid: behalve op zondag en maandag is De Meet alle dagen open. Iedere middag kan je terecht voor een lunchmenu, met steak op donderdag en vis op vrijdag, zolang de voorraad strekt.
Ons hoef je niet te overtuigen: de gouden dagen van De Meet zijn terug. En wanneer de zon zich weer laat zien zal het terras snel vollopen…
Bistro De Meet – Brasserie, Sport & Cultuurcafé
03 – 4302229