Het voorbij jaar proefde ik op diverse evenementen in Stekene van de Marokkaanse lekkernijen van foodtruck De Koezina. Samen met zaakvoerders Khalid Mashoudi (45) en zijn vrouw Najat (45) ging ik op ontdekking in hun authentieke oriëntaalse keuken.
‘De koezina is de Berberse benaming voor ‘keuken’, in het Frans spreken we over cuisine. We hebben alles geleerd van Najat, haar traditionele keuken met specifieke geuren en de kleuren vormt de basis van De koezina. We zien onze foodtruck als een plaats waar mensen samenkomen om elkaar te ontmoeten bij heerlijke gerechten, streetfood die toegankelijk is voor iedereen, onze prijzen houden bewust laag. Onze foodtruck ademt een huiselijke en knusse sfeer, waar mensen zich op hun gemak voelen,’ vertellen Khalid en Najat.
Eerlijke keuken
‘Wij gaan uit van een ‘eerlijke’ keuken met verse ingrediënten. Vrijwel alles wat je proeft bereiden we zelf, van onze sauzen tot de bouillon. Ook de kruiden ontwikkelen we zelf. We serveren verschillende soorten tajine en couscous gemaakt naar een traditioneel recept dat al jaren in de familie zit. Je kan eveneens genieten van onze zelfgemaakte broodjes of wraps gevuld met heerlijke gegrilde spicy lam of kip. Briwat zijn dan weer driehoekjes van knapperig bladerdeeg met kip of vis. Daarnaast brengen we onze harira (Marokkaanse soep) en ook frisse quinoa salade. Op het menu staan eveneens diverse grill gerechten. Omdat er steeds meer vraag is naar veggie, kunnen we onze gerechten daaraan aanpassen.’
Mensen blij maken
‘Sinds 2015 is de foodtruck en alles wat erbij komt kijken, onze een fulltime activiteit. Het is hard werken, maar we doen het met liefde en passie. Onze eerste opdracht was in de haven van Antwerpen en sindsdien is het niet meer gestopt. Je kan ons in gans België terugvinden op evenementen en feesten allerhande, in bedrijven en scholen, maar bijvoorbeeld ook op De Fonnefeesten in Lokeren of in ’t Ey in Belsele. We werken altijd op maat van de klant. We hebben veel plezier in ons werk, maken mensen graag blij en dat schept veel voldoening.’
Quote:
‘Wij gaan uit van een ‘eerlijke’ keuken met verse ingrediënten. Vrijwel alles wat je proeft bereiden we zelf, van onze sauzen tot bouillon. Ook de kruiden ontwikkelen we zelf.’
Khalid & Najat
De Koezina ontdekken? Neem een kijkje op het profiel van PartyPal.be en organiseer een onvergetelijk feest.
0485 – 87 26 65