IN maart 2022 startte Mara Everaert met Mondi Food, een ‘take-away’ project met heerlijke gerechten uit de wereldkeuken. De Gazet trok naar de Meersstraat en sprak met een tevreden cheffin die nog boordevol plannen zit.
‘Wat een onvergetelijk jaar is dit geweest’, opent Mara. ‘Nooit gedacht dat ik zoveel leuke en mooie opdrachten ging maken. Zo heb ik mogen cateren voor verjaardagen, communies, lentefeesten, geboortefeesten en noem maar op. Ook fijne workshops mogen geven voor jong en oud en laat ons niet vergeten dat ik maandelijks mijn belevingsmenu maak als ‘take-away’. Zo kan iedereen de wereldkeuken leren kennen.’
Positieve feedback
De positieve feedback na ieder event doet Mara veel plezier. ‘Mensen zijn steeds verrast. Zo hebben sommige mensen nog het vooroordeel dat veel van de wereldkeukens heel pikant zouden zijn. Wat voor sommige recepten wel klopt. Maar ik probeer hier steeds rekening mee te houden en zal dus nooit een volledige pikante menu op tafel zetten. Hierdoor heb ik toch al een trouwe ‘klantenkring’ opgebouwd.’
Verrassende combinaties
‘Eén van mijn grootste inspiratiebronnen is de Israëlisch/Britse kok Ottolengi. Deze chef haalt veel van zijn ideeën uit heel de wereld en is niet bang van verrassende combinaties. Hij houdt net als ik van de combinatie van zoet, zuur, noten en vooral heel veel groenten.’
Voor haar laatste menu trok Mara naar Indonesië. ‘Naar aanleiding van het vorige artikel in de Gazet kreeg ik een mailtje van Willem uit Kemzeke, met Indonesische roots. Hij schonk me een boekje met familierecepten die ik gebruikte om de menu samen te stellen. Leuk om op die manier nog authentieker te kunnen koken.’
Met dank aan de familie
Zowel de reizen die ze maakte als plekken op haar bucketlist inspireren Mara. ’Mijn familie is ondertussen maar wat trots met de ontwikkelingen bij Mondi Food, zij zijn mijn grootste fans geworden. Ze denken mee in heel het proces, geven feedback, proeven alles voor en de kinderen dromen allemaal luidop om te komen helpen als ze oud genoeg zijn. Dankzij Mondi Food zal het ook mogelijk zijn om verdere en avontuurlijke reizen te doen met het hele gezin en blijven we op die manier verder inspireren voor volgende menu’s.’
Catering
Naast ‘take away’ zit ook catering in het aanbod. ‘Ik werk voor iedereen een volledige menu op maat uit, alles is bespreekbaar. Zo is het fijn om verschillende keukens met elkaar te combineren of reeds uitgewerkte menu’s uit de take-away te gebruiken.’
Gratis dessertje
‘De volgende datum voor de take-away is 20 mei met als thema de Portugese keuken. Hou zeker mijn Facebookpagina of Instagram in de gaten om de nieuwe menu te ontdekken. Omdat het mijn éénjarig bestaan is geef ik iedereen die bestelt een gratis dessertje.’
Quote ‘Mijn missie om mensen de wereldkeuken te leren kennen is nog niet voorbij. Ik heb nog eindeloos veel inspiratie.’
Mara Everaert