EASYFIT: al 25 jaar fitness en kine op ieders individuele maat

FOTO: MAVAHOE

Easyfit is al jaren een begrip in Stekene. Vooral de combinatie van kine en fitness zorgt voor extra expertise waardoor zowel de sporter als iemand met een medische revalidatie de perfecte begeleiding krijgt.

Philip Janssens en Kaatje Mees hebben de voorbije kwarteeuw een prachtig complex uitgebouwd. ‘Ongeveer 25 jaar geleden is het allemaal heel klein begonnen met een kinepraktijk in het Stekense centrum, recht tegenover de Molenbergstraat. In dat kader heb ik geïnvesteerd in enkele toestellen en dat was het begin van een medisch trainingscentrum. Maar dat werd al heel snel te klein en na twee jaar verhuisden we naar de huidige locatie op de Heirweg 137. Een pak groter, makkelijk bereikbaar en met een grote parking’, vertelt Philip.

Groei

‘Aanvankelijk was de hele ruimte veel kleiner maar zowel de kinepraktijk als de fitness groeide. Tussendoor hadden we al een keer verbouwd en daarmee de capaciteit verdubbeld tot de 1000 vierkante meter die er nu in het hoofdgebouw beschikbaar is. Daarbij komen dan nog de zaal aan de achterzijde waar sommige groepslessen plaatsvinden en de buitenfitness. Momenteel is de grote zaal in gebruik voor vijf grote delen: krachttraining, cardio, kine en revalidatie, functionele training en groepslessen.’

Buitenfitness

‘Vier jaar geleden waren wij de eersten in het Waasland om ook met een buitenfitness te starten. Die is open van april tot september en ook daar bieden we de nodige coaching aan. Die buitenfitness kwam tijdens corona goed van pas, de sporters konden toen op een veilige manier blijven trainen. Wij hadden voor de nodige omkadering gezorgd om de strikte coronarichtlijnen toe te passen. En voor wie tijdens die periode toch niet kon sporten hebben we gewoon het abonnement met zeven maanden gratis verlengd.’

Persoonlijke aanpak

‘Naast de zes kinesisten en osteopaten -elk met hun verschillende specialiteiten- zijn er ook permanent drie mensen in de fitness om iedereen de nodige adviezen en begeleiding te geven’, zegt Kaatje. ‘Naast mezelf zijn ook Els Ruysschaert en Daio Van Hoecke al jarenlang bij ons werkzaam. Die langdurige relatie zorgt ervoor dat we onze sporters op heel lange termijn kunnen evalueren en waar nodig bijsturen.’

Gemengd publiek

‘Bij ons is iedereen welkom. Wij hebben hier een mix van jong en oud, mannen en vrouwen. Niet enkel de strak afgetrainde atleten maar iedereen die aan zijn of haar lichaam en gezondheid wil werken kan bij ons terecht. Niemand hoeft zich hier gegeneerd of bekeken te voelen. Wij gaan prat op onze familiale sfeer, op de gezelligheid van onze zaak. Het sociale aspect is belangrijk, daarom hebben wij een heel trouw maar vooral gemengd publiek.’

7 op 7

‘Naast de kinesisten en de drie coaches van de fitness hebben we ook een vijftal lesgevers voor onze groepslessen. Ook stuk voor stuk mensen met een langere ervaring bij ons. Die leiden alles samen tien verschillende groepslessen. Er is dus voor het grootste deel van de tijd begeleiding en coaching maar wie nog meer wil of voor wie een speciale dag- of weekindeling heeft zijn we 7 dagen op 7 open.’

Kine + fitness bij Easyfit: een uniek concept.

‘Easyfit onderscheidt zich door zijn uniek concept van kine en fitness. De mensen voelen zich hierdoor op hun gemak, ze weten dat ze gezond en veilig aan het sporten zijn. Dat maakt het verschil met de grote fitnessketens waar je een anonieme klant bent. Maar dat is niet het enige verschil want de fitness kwam al te vaak in een slecht daglicht door automatische contractverlengingen. Niet bij ons: hier heb je de keuze uit beurtenkaarten of abonnementen. En die verlengen we nooit zonder overleg met onze sporters’, besluit Philip.