Winterse wandeling in Kemzeke; een verrassend boeiend beeld van vorige eeuw

De dienst Toerisme van de gemeente Stekene is 2023 gestart met een uitermate leerrijke winterwandeling doorheen het centrum van Kemzeke. Na het uitgebreide, overvloedige en zeer lekkere ontbijt of lunch kroop gids Silvia Verdurmen in de huid van Cyriel Van Brussel.

De gemeentesecretaris flitste ons terug naar vorige eeuw. In zijn functie maakte hij de twee wereldoorlogen mee. Aan de hand van zijn ontelbare archieven en oude foto’s bracht Silvia – of moet ik zeggen Cyriel zelf- de namen op de verschillende monumenten weer tot leven.

Ondanks de koude een zeer geslaagde en vooral leerrijke namiddag. Deze winterwandeling was de eerste van zeven activiteiten uit de brochure van het Stekense toeristisch programma 2023. Meer info op toerisme@stekene.be

Voor het aanbod van erkend regiogids Waasland Silvia Verdurmen kan je terecht op haar facebook of Instagramaccount of op info.gidssilvia@gmail.com