20 jaar voordrachtwedstrijd Roger Vervaet te Klein-Sinaai

Op 11 november vond de uitreiking plaats van de Voordrachtwedstrijd Roger Vervaet te Klein-Sinaai, een initiatief van vzw Den Lesten Stuyver die investeert in cultuur, behoud van cultureel erfgoed en het stimuleren van de persoonlijke ontwikkeling.

‘Bij de voordrachtwedstrijd focussen we vooral op de jeugd,’ vertelt Jacques Vandaele, voorzitter van vzw Den lesten Stuyver. ‘Dit jaar mochten we opnieuw 30 inschrijvingen noteren. Jonge mensen deden een podiumervaring op en brachten een mooie voordracht voor een volle zaal. Voor iedere deelnemer was een prijs voorzien.’

Een deskundige jury onder leiding van voorzitter Roger Vervaet, Ann Gyselinck, India de Roos en François Daneel wist de inspanningen naar waarde te schatten. Tevens konden de aanwezigen hun stem uitbrengen voor de publieksprijs. Naar aanleiding van het 20-jarig bestaan werd ook een speciale jubileumprijs uitgereikt, een kunstwerk geschonken door kunstenaar Armand Van Eetvelde.

Algemene winnares werd Floor Audenaert, Louis van de Berghe won bij de 10-12 jarigen en Khloé De Weirdt ontving de jubileumprijs met het kunstwerk van Armand Van Eetvelde.