Vrienden van Jan en Alleman al 40 jaar een begrip in Stekene

ZATERDAG 12 november zat de raadszaal van het Stekense gemeentehuis afgeladen vol. Het schepencollege kreeg de vrienden van Jan en Alleman over de vloer. Medewerkers en dolenthousiaste mensen met een beperking. En of het feest was: in plaats van politieke discussies galmde er “Laat de zon in je hart” door de speakers tot groot jolijt van alle aanwezigen.

40ste verjaardag

Schepenen Gunther Van Campenhout en Heidi Van Gaever schetsten het belang en de tomeloze inzet van alle aanwezigen. Het feit dat deze vriendengroep al veertig jaar bestaat kan enkel door de vele vrijwilligers maar ook door de overgave van de échte artiesten. De gemeente had dan ook een gigantische mand snoepgoed voorzien die ongetwijfeld volgende week backstage soldaat zal worden gemaakt tijdens de Dag van Jan en Alleman. Ook de medewerkers en de oprichters François en Liliane werden in de bloemetjes gezet. Op naar de halve eeuw!

Stuurvrouw

Maar een schip kan niet zonder stuurman en toen Heidi het woord gaf aan stuurvrouw Karen Van Nielandt was het hek helemaal van de dam. Zij kon rekenen op een oorverdovend applaus van de ganse bende. Zij blikte ook terug op het unieke festival dat eerder deze zomer met goedkeuring van de weergoden plaatsvond. Of hoe Anneke het vertelde: ‘Nu hebben we ons eigen publiek een keer gezien’. Daarmee verwijzend naar de traditionele Dag van Jan en Alleman. Karen had ook emotionele woorden van dank voor de steun van de gemeente, Gunther Van Campenhout moest zowaar een traan wegpinken.

Kers op de verjaardagstaart

Die Dag van Jan en Alleman zal alweer de sportstek doen ontploffen. Zaterdag 19 november wordt het reeds de 38ste editie en daar moet de kers op de verjaardagstaart gezet worden. Hoe zwaar het feestje is geworden leest U in de Gazet van Stekene van 17 december.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
Share on linkedin