38ste dag van Jan en Alleman: U was weer geweldig

SAMSUNG CSC

ZATERDAGAVOND 19 november ging het dak weer van de Sportstek. Voor een lang voordien uitverkochte zaal brachten de 32 topartiesten een spetterend spektakel.

Met een playlist gaande van de Romeo’s over het Koreaanse Gangnam Style kwamen we uiteindelijk uit bij het lijflied van Jan en Alleman. Tussendoor liet het voetbalteam van Avanti weten dat niet Queen maar zij “The champions of the world” zijn. De Ster van Jasper van Samang scheen net iets feller dan die van naamgenoot Sam.

Willy

De apotheose was uiteraard “Laat de zon in je hart”. De echte Willy Sommers hoorde het vanuit de coulissen en moest even later alles uit de kast halen om beter te doen dan zijn 32 voorgangers. Maar sympathieke Willy sleurde de zaal mee en sloot zijn set af met alle jongens en meisjes op het podium. Na afloop liet Willy weten dat hij in juli 2023 terug naar Stekene komt voor de feesten in het kader van de Vlaamse feestdag.

Moerbeke op stelten

Net voor het laatste optreden van Wim Soutaer en Charles van Domburg werden wat mensen in de bloemetjes gezet. De organisatie Moerbeke op stelten bedacht het team van vrijwilligers met een cheque van 1000 euro. Twijfelt U nog of er een volgende editie komt?