Troubadour Winter en Joyride in a shopping cart nu te ontdekken

BROUWERIJ The Musketeers stelde in het brouwerijcafé in de Reepstraat te Sint-Gillis-Waas twee nieuwe bieren voor. Vanaf nu te ontdekken voor het grote publiek.

Troubadour Winter

Alleen al de naam doet denken aan de warmte en de gezelligheid van de haard in de donkerste dagen van het eindejaar en is enkel verkrijgbaar tijdens de wintertijd die dit weekend van start gaat. Het fluweelbruine bier vertoont een diepe koperrode warme gloed wanneer je het voor de sfeerverlichting houdt. Die donkere toetsen zijn afkomstig van speciale mouten met de smaken van karamel, koekjes en gebak. De toegevoegde kruiden maken het wintergevoel helemaal af. Troubadour Winter met een alcoholpercentage van 9.99% maakt deel uit van de Troubadourserie, bieren met een Belgische traditie, gepimpt met een Musketeers toets. Troubadour Winter zal ieder najaar opnieuw gebrouwen en aangeboden worden.

Joyride in a shopping cart

Dit is een heel ander verhaal. Joyride in a shopping cart is de twaalfde creatie uit de Bucket List Series. Deze benamingen verwijzen naar de (prettig gestoorde) open items op de bucket list van de brouwers. In dit geval racen met een winkelkar over de parking of tussen de rekken van de supermarkt. Joyride is een blond bier, bevat 6.5% alcohol en wordt gebrouwen met Weyn’s honing. Op de totale productie van 100 hectoliter is er 500 kilogram honing toegevoegd. Mierzoet zou je verwachten maar dat is het verrassend genoeg niet want citrus- en gembertoetsen zorgen voor een frisse toets. Joyride in a shopping cart is wel beperkt in oplage: 100 hectoliter of 10.000 liter of 30.000 keer genieten.