Tour Elentrik: twintig grijze kastjes omgetoverd in twintig kunstwerken

 STEKENE ziet er nog mooier uit dan voorheen. De grauwe elektriciteitskastjes zijn stuk voor stuk kunstwerkjes geworden. Elk met een eigen verhaal vanuit de ziel van de artiest. De gemeente maakte er een heuse fietstocht van en die werd zondagmorgen voorgesteld door schepen van cultuur Gunther Van Campenhout.

De grijze plastic dozen zijn een noodzakelijk kwaad, sommigen onder hen vielen amper op in het landschap maar vaak waren ze echt té prominent aanwezig in het straatbeeld. En uitgerekend dat laatste wordt nu nog een pak meer in de verf gezet. In samenwerking met kunstenaarscollectief Treepack dat dergelijke projecten reeds in andere steden en gemeenten had gerealiseerd is een team van kunstenaars samengesteld.

Tour Elentrik

Het werd een mix van professionele schilders maar ook van lokaal Stekens talent die op de oproep van het gemeentebestuur gereageerd hadden. Met de gemeentelijke slogan “Stekene, van nature actief” als leidraad vertelde iedereen zijn eigen creatieve verhaal in dit stukje streetart. Tour Elentrik was geboren en zondag 9 oktober werd het project officieel voorgesteld in aanwezigheid van vooral de lokale artiesten en het moet gezegd: het resultaat is gewoonweg prachtig.

Fietstocht

Wie alles wil bewonderen doet dat het best met de fiets. De gemeente heeft meteen een 37 kilometer lange fietstocht samengesteld die je langs alle kastjes brengt. Hou zeker halt bij ieder kunstwerk want daar vind je een QR-code met info over het werk. De fietsroute start op de markt van Stekene en eindigt op parking Tack aan de hongerige reiger van Sil De Vliegher. Tour Elentrik voert je doorheen alle dorpskernen van Stekene. De fietskaart is vanaf midden volgende week gratis verkrijgbaar bij de dienst toerisme, Dorpsstraat 3, vlakbij het vertrekpunt of in de bibliotheek in de Stadionstraat.

Foto’s

Geniet van de herfstzon en fiets of wandel de 37 kilometer! Lukt dit toch niet dan moet je zeker onze volgende gedrukte editie van de Gazet van Stekene komen ophalen op 24 december. Frank Pollet fietst binnenkort de Tour Elentrik voor de Gazet en maakt daarvan een ongetwijfeld prachtige fotoreportage voor de Kerstgazet van Stekene.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
Share on linkedin