Stapsgewijs naar een energiek en tevreden leven

AAN de Kasteelstraat in Klein-Sinaai runt Valérie Pas de ‘House of Movement’, een yoga- & gezondheidsstudio. Met een uitgebreid aanbod aan therapieën, massagesessies en kooklessen inspireert Valérie vrouwen en mannen bij hun zoektocht naar een gezonde en energieke leefstijl.

Valerie studeerde gezondheidswetenschappen met onder meer een opleiding tot yogadocente en een verdieping in de orthomoleculaire therapie waarbij gezondheid op een holistische manier wordt bekeken. “Ik vertrek vanuit een wetenschappelijk benadering in combinatie met de Ayurveda geneeswijze, wat het beste haalt uit de oosterse en westerse geneeskunde. Ik werk op een individuele basis, onderzoek wat er past bij een persoon en bied een traject aan rond voeding en leefstijl.”

Valérie trekt steeds veel tijd uit om stapsgewijs de oorzaak van klachten te achterhalen. “Klassieke dokters hebben hier geen tijd meer voor. Mensen kunnen op afspraak komen maar vaak werk ik online via Zoom of WhatsApp, een gevolg ook van de coronaperiode. De meeste klachten betreffen vermoeidheid, burn-out, spijsverteringsklachten, chronische pijnen, neerslachtigheid en stress. Een aangepaste voeding – minder suiker en industriële voeding, meer groenten, leren koken – en een betere leefstijl kunnen al snel tot resultaten leiden. Ik reik bovendien tools aan om stress te managen, yoga en ademwerk zijn daarbij de sleutel.”

Massage- en relaxatiesessies

In het aanbod van House of Movement zitten ook massage- en relaxatiesessies. “Veel mensen zijn aanrakingen ontgroeid, terwijl een diepe ontspanning zeer helend kan werken. Ik krijg soms mensen over de vloer die nog nooit een massage hebben gekregen, jammer genoeg maakt dit geen deel uit van onze cultuur. Mijn oliemassages, van hoofd tot tenen, zijn gericht op doorstroming, mensen voelen zich daarna meer ontspannen en relaxt.”

Workshopdag en retraite in Portugal

Stilzitten is niet besteed aan Valérie, nieuwe projecten en evenementen staan op stapel. “Van 20 tot 27 juli organiseren we in Centraal-Portugal een laagdrempelige retraite met yogasessies en workshops aan een zeer democratische prijs. Gasten logeren in glamping tenten in een prachtige omgeving.”

Daarnaast organiseert House of Movement een workshopdag op 19 juni van 10 tot 15 uur, rond het thema energie. Beweging, ademhaling en gezellig tafelen staan op het programma.

Voor meer info of inschrijving: info@houseofmovement.be

Quote: “Ik reik tools aan om stress te managen, yoga en ademwerk zijn daarbij de sleutel.”