Honderden enthousiaste G-voetballers overspoelen Avanti Stekene

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
Share on linkedin

De vele vrijwilligers van Avanti maakten er op zondag 15 mei een topdag van door iedereen een dag lang te verwennen en te laten genieten. Ze hadden de onvoorwaardelijke steun van de weergoden die ’s morgens nog een extra dosis Red Bull dronken om alles en iedereen te verwarmen. Hoedje af voor trainers en begeleiders van de vele teams. Maar de echte sterren? Dat waren de honderden voetballers die het beste van zichzelf gaven en allemaal met een dik verdiende medaille, moe maar voldaan, de dag van hun leven hadden.

Voor de vijfde editie van dit Oost-Vlaams tornooi hadden Avanti, de gemeente Stekene, Rotary Sint-Gillis-Stekene en Sport Vlaanderen samen met enkele sponsors de handen in elkaar geslagen. Een volledig dagprogramma met in de voormiddag kids, teens en auti-voetballers. Nadien een heuse interland tussen Belgische en Nederlands ‘Amp-footballers’ om de dag af te sluiten met het verdere verloop van het tornooi, deze keer met volwassen G-teams.

Johan Boskamp, brulboei met een peperkoeken hart

Naast een heel ruime afvaardiging van het schepencollege werd vooral uitgekeken naar Jan Boskamp. De Rotterdamse brulboei heeft blijkbaar een peperkoeken hartje. ‘Nou joh, vroeger was Piet Den Boer de grote man van het G-voetbal in België en op zijn vraag werd ik peter van zijn organisatie. Nu ben ik hier, het was eigenlijk een klein misverstandje want ik moet straks weer naar Holland toe maar ik ben echt blij dat ik die jongens kan aanmoedigen. Wat je hier ziet is de essentie van het voetbal: gewoon spelen voor het plezier en niet voor de centen. Aan hun glimlach zie je hoe gelukkig die spelers hiervan worden. Er wordt veel te weinig aandacht aan besteed, vergeet niet dat het belangrijk is dat ook die mensen de kans krijgen om te bewegen. Wat ik hier zie is gewoon geweldig, klasse dat de burgemeester, de schepenen en de talloze vrijwilligers hiervoor hun zondag vrijmaken. Oh ja: deze middag is er een interland, ik ga voor de Hollanders supporteren’, eindigt Jan met zijn kenmerkende bulderlach.

Boskamp kreeg gelijk, de Nederlanders waren net iets sterker maar dat kon de pret niet drukken. Na afloop waren er alleen maar winnaars!