Het warme thuisgevoel van interieurstylist Mieke Van den Berghe

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
Share on linkedin

NA de kunsthumaniora volgde Mieke Van den Berghe uit Stekene een opleiding tot interieurstyliste en specialiseerde zich in kleurenleer en – psychologie. Met haar persoonlijke aanpak inspireert ze sinds 2014 klanten met een uiteenlopende smaak van klassiek tot hedendaags en modern.

“In principe neem ik de volledige interieurinrichting voor mijn rekening: raamdecoratie, kleuradvies, meubilair, schilderwerken, tapijten, vloeren. Ik maak altijd plannen/schetsen van hoe het eruit zal zien. Ik werk voornamelijk voor particulieren in Oost-Vlaanderen en het Antwerpse, zowel nieuwbouw als renovaties.”

Mieke hecht veel aandacht aan de voorbereiding. “Voor een eerste kennismakingsgesprek trek ik ruimschoots de tijd uit. Goed luisteren is de boodschap. Er spelen allerlei factoren: wat is de gezinssituatie, zijn er kinderen of geen kinderen, dat heeft zijn invloed op materialen of verven. Verlichting heeft dan weer te maken met hoe mensen leven. Ik luister naar wat mensen mooi en absoluut niet mooi vinden. Zo streef ik naar een persoonlijke afstemming.”

Op basis van het eerste gesprek maakt Mieke een verslag met daarin de contouren van het interieur en een indicatie van het budget. “Vanuit een ontwerp doe ik een voorstel met heel veel kleurstalen. Ik tast af wat er mogelijk en technisch haalbaar is. Voor mij moet het functionele en esthetische een geheel vormen. Ik werk met kwaliteitsmaterialen maar ben niet gebonden aan een leverancier van verven of stoffen, ik neem klanten mee naar een showroom.”

Planning en opvolging

In een vervolggesprek groeien Mieke en haar klanten toe naar een beslissingsmoment inclusief een offerte. “Ik tracht een zo gedetailleerd mogelijk overzicht te maken zodat mensen nooit voor een verrassing komen te staan. In het uitvoerende traject hou ik de vinger nauw aan de pols. Ik neem de planning voor mijn rekening, contacteer de verschillende uitvoerders, volg de werken strikt op en blijf het ganse project in contact met de klant. Vanuit mijn technische bagage geef ik ook adviezen op het vlak van duurzame en energiezuinige bouwmaterialen. Je kan me volgen op de social media, ik kom graag langs voor een kennismakingsgesprek.”

www.creadesign.com