Handgemaakte juwelen van Cecile De Cleir ondersteunen werking vzw De Olijf

CECILE De Cleir uit Klein-Sinaai is 10 jaar en één van de jongste ‘ondernemers’ van Stekene. Cecile maakt prachtige, kleurrijke kralen en sieraden die via haar webshop hun weg vinden naar klanten. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan vzw De Olijf.

Cecile loopt school op de VBS Tuimelaar, een groot deel van haar vrije tijd besteedt ze aan haar hobby. De technieken om armbandjes met kralen te maken zijn eindeloos, Cecile geeft me een spoedcursus. ”Ik denk eerst na over de kleurtjes die ik ga gebruiken, nu ben ik bezig met een mengeling van kleuren. Ik steek de kraaltjes eerst op een elastieken draadje en knip daarna het elastiek af met een kniptang. Ik hou altijd een extra stukje elastiek over voor het sluiten van het armbandje. Ik heb verschillende groottes, de polsen van mijn jongere broer staan model voor de kinderarmbandjes en mama staat model voor de volwassenenarmbanden.”

Een eigen winkeltje

Cecile droomde altijd al van een eigen ‘winkeltje’. “Drie jaar geleden, op vakantie in Frankrijk, had ik samen met een vriendin macramé armbandjes gemaakt. Maar we spraken geen Frans en bovendien verkopen macramé armbandjes er niet zo goed. Twee jaar later kreeg ik van mama een pakket met kraaltjes en ik was vertrokken. Eerst veel proberen en uitvinden, en opeens kwam het idee om een winkeltje op te richten. Papa en mama waren direct akkoord.”

Het winkeltje van Cecile is eigenlijk een webshop – www.le-ciel.be. “Ik stuur de armbandjes op maar als het heel dichtbij is dan breng ik ze aan huis met mijn fiets. Ik deelde eerst kaartjes uit in de buurt en zo leerden mensen me kennen. Daarnaast ben ik actief op Instagram onder ‘le_ciel_by_cecile’. Ik heb nu al ongeveer 85 armbandjes verkocht. Mijn kralen, sieraden en ringen kan je ook kopen bij Van Hoye Kantoor in Dorpsstraat in Stekene. Ik vind het fijn om creatief bezig te zijn, met de hulp van papa, mama en mijn broer maken we er een tof project van.”

Cecile schenkt een deel van de opbrengst aan vzw De Olijf in Stekene, een organisatie die gratis voedselondersteuning biedt voor mensen die het financieel moeilijk hebben.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
Share on linkedin