Stekeldag gaat dit jaar opnieuw door – na afgelaste editie in 2020

Sport- en cultuurevent moet gelden als doorstart voor evenementen in Stekene

OP zondag 22 mei wordt de vrijetijdszone naast de Sporthal weer ingericht voor de Stekeldag. De eerste editie in 2018 lokte zo’n 3000 à 4000 mensen, de tweede editie in 2020 werd afgelast door corona.

‘Tijdens deze tweede editie van de Stekeldag kan jong en oud gratis proeven van sport en cultuur, en interactief deelnemen aan het diverse aanbod’, zegt schepen van Cultuur, Gunter Van Campenhout.

Bedoeling is dat die dag heel wat sportverenigingen tonen wat ze te bieden hebben. Daarnaast valt er ook een waaier cultuur te beleven: ‘Van sportdemo’s en -initiaties tot tuinieren voor kinderen, leuke theatervoorstellingen, een graffiti workshop of skate-sessie, een interactieve X-Wall, er is voor ieder wat wils’, voegt schepen van Sport, Heidi Van Gaever toe.

Bekende namen

Het gemeentebestuur kon voor de Stekeldag ook enkele grote namen strikken, onder andere Martijn Debbaut, Belgisch kampioen panna, en Piv Huvluv, comedian, zullen in de namiddag de revue passeren.

Afsluiten wil doet het gemeentebestuur dan met mediafenomeen van het moment, Camille Dhont. Bekend van de jongerenserie #LikeMe en winnares van The Masked Singer.

Bekijk hieronder onze reportage van de Stekeldag in 2018.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
Share on linkedin