Fusie ‘best mogelijk’ voor burgemeester

BURGEMEESTER Stany De Rechter heeft tijdens de gemeenACteraad van 22 maart laten verstaan dat het gemeentebestuur van Stekene open staat voor fusiegesprekken.

Nadat Nicole Van Duyse (CD&V) had gewezen op het feit dat er in het Waasland heel wat fusies op til zijn, en zich afvroeg of Stekene plannen had, bevestigde burgemeester Stany De Rechter (GeBe) dat er informele gesprekken geweest zijn met potentiële partners. ‘Maar dat is meer eens polsen.’

‘Voorlopig is Stekene nog niet benaderd door een andere gemeente om te fuseren, maar het bestuur staat altijd open om die gesprekken aan te gaan. Er zijn wel al informele gesprekken geweest tussen mij en andere Wase burgemeesters.’

Toch ligt een fusie niet voor de hand, stelt de burgemeester: ‘Een politieke constellatie van buurgemeentes kan ervoor zorgen dat de weg wordt afgesneden, ook al zijn we daar zelf toe bereid. Ik denk dat ik hier in een openbare vergadering niet verder op kan ingaan.’

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
Share on linkedin