Me Gusta: klein en fijn trefpunt in de Hellestraat

Supergezellige brood- en banketwinkel annex koffieshop

In februari is het feest bij Me Gusta in de Hellestraat: zaakvoerster Wendy Van Der Haegen en haar equipe vieren dan de eerste verjaardag van hun supergezellige brood- en banketwinkel annex koffieshop aan de Hellestraat 188 pal naast het Preekekeplein.

Wendy – met het hart op de tong – is een bezige bij: zes jaar geleden nam ze een bakkerswinkel in het centrum van Stekene over. Meteen een succes volgens de formule: hard werken en kwaliteit leveren. Met haar roots in de Hellestraat – grootvader Frans en grootmoeder Maria zijn er een begrip – greep Wendy de kans om een winkel aan het Preekekeplein, met 20 jaar op de teller, over te nemen. Ze deed haar goesting, stripte het ganse pand en maakte er een cosy gebeuren van. Met in totaal 6 vaste en een aantal ‘losse” medewerkers is Me Gusta uitgegroeid tot een bloeiende kmo.

FOTO: bever

Vooraan bestel je uit oneindig veel soorten brood en 40 soorten broodjes. Broodjes zijn er in alle mogelijke samenstellingen en als u het beleefd vraagt wordt er eentje op uw smaak en voorkeur klaargemaakt. Nederlanders – we zitten hier op een steenworp van onze noorderburen – zweren bij een Hollandaise, een mixt van gegrilde kip, oude kaas, joppiesaus en nog veel meer lekkers. Top of the bill is de zelfbereide broodpudding, op sommige dagen gewoonweg niet aan te slepen. Alle groenten worden vers gewassen en versneden en dat proef je.

Me Gusta heeft veel weg van een gezellig cafeetje: een paar hoge stoelen, tafeltjes, een lange bank met kussens, perfect voor een kopje koffie en een gebakje, een glaasje wijn, kies maar uit.

Om acht uur opent Me Gusta de deuren, zoetjesaan druppelen de eerste klanten binnen, tussen elf en één is de piek van de dag, jong en oud, mannen en vrouwen, Belgen en Nederlanders. De Hellestraat is niet meer denkbaar zonder Me Gusta en dat zal in de toekomst alleen nog maar toenemen, volg de berichten maar op facebook.

FOTO: bever

Was je ook altijd al benieuwd waar Me Gusta voor staat? Wendy legt het nog even uit: “Als kind werd ik Gusta genoemd, op een brainstorming werd die naam gedropt en we waren vertrokken. Gusta is Spaans voor klein en lekker, je krijgt er ook goesting van. Behalve zondag en maandag zijn we alle dagen open. Van harte welkom.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
Share on linkedin