Passie voor kunst en ambacht onder gelijkgestemden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email
Share on linkedin

IN 2018 richtte Wannes De Ryck samen met zijn echtgenote Christine Altruye een Facebookgroepje op: Kei-Tof-Glas en vrienden. Hun passie voor kunst en ambacht wilden ze delen onder gelijkgestemden. Het reusachtige glasraam aan de voorkant van de kerk van Kemzeke is een creatie van Wannes, een gerenommeerde meester glazenier, Christine is mozaïek-kunstenares.

Beiden keken uit om een groep van vrienden, al dan niet met kunst bezig, te verbinden in een toegankelijke community. Een kunstvereniging én een sociale, culturele, creatieve en sportieve vriendenkring die activiteiten organiseert voor de bevolking van Stekene en omgeving. Geen vereniging voor grijze muizen, aldus Wannes, maar voor het brede publiek, dat activiteiten wil ontplooien, en ontspanning zoekt voor lichaam en geest. Ongedwongen, niets moet. Aansluiten bij de vrienden van Kei-Tof-Glas is gratis. Enkel activiteiten met extra kosten, zoals uitstappen, zijn voor eigen rekening.

Facebook is een fantastisch medium, zegt Wannes enthousiast, terwijl de kunstenaars aan het werk zijn in de voormalige bibliotheek van Kemzeke. De activiteiten op onze website worden kenbaar bij een breed publiek. Op die manier trekken we meer bezoekers naar de site. Leden kunnen hun werk gratis driemaandelijks exposeren aan de hand van drie foto’s.

Voor de kunstenaars onder de vrienden is er een open atelier elke woensdagavond in D’Oude School in Kemzeke van 19 tot 22 uur. Dit atelier is niet enkel voor de artiesten maar voor elk lid toegankelijk. Je kan er een kijkje komen nemen, een babbeltje slaan met de kunstenaars of gewoon een lekker drankje drinken aan democratische prijzen.

Activiteiten in het verschiet zijn naast het bezoek aan enkele tentoonstellingen, een daguitstap naar Permeke en Delveaux, een kunstrondje Heikant, een wandeling op het Stekense Montmartre, een tentoonstelling in het Hof Van Ryhove, de Verloren Maandag en verschillende petanque namiddagen. Kortom, een welgevulde agenda glunderen beide bezielers van deze unieke vereniging.

Meer info over Kei-Tof-Glas en vrienden op de Facebookpagina, de site of via mail naar wannes.de.ryck@gmail.com.